5 nyttige tips til sommerens biltur

Uavhengig om du skal på biltur i Norge eller langtur i Europa – det å stille forberedt til turen er alfa og omega. Her er fem nyttige tips til bilturen.

Nordmenn elsker bilferie. Nesten halvparten av oss velger å pakke bilen og sette kursen mot spennende reisemål i Norge og utenfor landegrensene. Det er ikke så rart, da den åpne landevei lar deg nå flere destinasjoner i løpet av én og samme ferie. Hva er viktig å huske på, og hvordan forbereder du både deg selv og bilen til en langtur på fire hjul?

1: Ha rikelig med bagasjeplass

En ting kan alle rutinerte bilferieentusiaster være enige i: man bør være forberedt på det meste. Med en familie på fire, sier det seg selv at et romslig bagasjerom er helt avgjørende.

Det er svært viktig å huske på å pakke bilen smart og trafikksikkert. I en potensiell trafikkulykke kan løse gjenstander i bilen bli svært skadelig for passasjerene. Pakkes eiendelene riktig, reduseres risikoen for alvorlige skader. Om du i tillegg pakker smart får du med deg alt.

Smart pakking går ut på å starte med det tyngste først, fylle alle hulrom og unngå å pakke høyere enn bakseteryggen. Dersom du er nødt til å pakke høyere enn seteryggen er det viktig at delingsnett benyttes. Lyst til å lære mer? For en mer detaljert gjennomgang kan du lese mer i denne artikkelen om smart og sikker pakking av bil.

Også innsiden av bilen vil bli fylt opp på biltur. Her bør du ha vann, underholdning (for eksempel lydbøker og DVD-spiller), nistepakker og våtservietter. Dette må selvfølgelig også sikres forsvarlig, det skal aldri ligge løse gjenstander i kupéen.

Med en SUV fra Volkswagen vil pakkingen gå som en drøm. Modellene T-Roc og Tiguan rommer det du måtte trenge. Perfekte familiebiler for både store og små familier, med god plass i både baksetet og bagasjerommet. Tiguan har et av de største bagasjerommene i klassen.

2: Se til å sikre dyrebar last

Det er ikke bare bagasjen som skal være forsvarlig sikret. Også barn og dyr skal sikres godt når det er tid for biltur. Visste du at mer enn hvert tredje barn under 16 år sikres feil i bilen? For 23 prosent av disse barna er feilen så stor at en kollisjon dessverre ville gi svært alvorlige konsekvenser.

Lars Petter Bjørnholt, markedssjef i Møller Bil Ryen, har lang erfaring med familier som skal på biltur, og har noen viktige tips man må huske. Han forteller at barn (og voksne) aldri skal ha bilbeltet bak ryggen eller under armen og at setebeltet skal ligge godt inntil kroppen. Airbagen må kobles ut dersom barn under 140 cm skal sitte i forsetet. Barn under 4 år bør sitte i bakovervendt barnesete.

- Vi anbefaler å bruke bilstol til barn med Isofix-fester. Det bidrar til å redusere risikoen for feilmontering. Ta gjerne med barnet i butikken når dere handler, da får dere en mulighet til å teste utstyret, forteller Bjørnholt.

Heller ikke hunder eller andre dyr skal reise usikret i bil. Dette utgjør selvfølgelig en fare for dyret, men også menneskene i bilen.

- Hunden bør oppbevares trygt i bur som er korrekt festet med belte eller stropper. Det er viktig at man velger et solid hundebur i riktig størrelse når man handler, fortsetter markedssjefen.

I tillegg kan du til enkelte hundebur kjøpe en såkalt Crash-Bag. Dette er en innovativ pute som festes på den fremste veggen i hundeburet, og fungerer som demping ved bremsing og i verste fall kollisjon. Hos din nærmeste Møller Bil-forhandler finner du et utvalg solide hundebur til både store og små hunderaser, smart tilbehør og god veiledning.

Husk at verken barn eller hunder skal sitte igjen i bilen når solen steker. Temperaturen i bilen stiger raskere enn du tror. En måling utført av mattilsynet viste at en bil i solen raskt når en temperatur på 85 grader, selv om det bare er 22 varmegrader ute. Det trenger ikke å være stekende sol for at det skal bli farlig varmt i bilen, noe som er oppriktig helsefarlig for både barn og hund.

3: Kjør smart – spar drivstoff

Drivstoffbesparende biler gjør seg på langtur. Spesielt en bil som er fullstappet av barn og bagasje. Moderne biler bruker stadig mindre drivstoff, så det å ha en nyere bil vil hjelpe en godt på vei. Mange tror at en SUV automatisk vil være verstinger på å sluke drivstoff.

- Er du ute etter en energigjerrig SUV vil vi i Møller Bil anbefale å sjekke ut T-Roc eller Tiguan SUV. Så selv om du velger en modell med firehjulsdrift og automatgir, vil du likevel ha en bil som er gjerrig på drivstoffet, sier Bjørnholt.

Det er ikke bare hva slags type bil du kjører som vil avgjøre hvor ofte du må fylle opp tanken på veien. Også kjørestilen din vil påvirke drivstofforbruket.

Her er noen enkle kjøreregler:

  • Kjør på høyt gir
  • Akselerer raskt
  • Ha riktig dekktrykk
  • Høye hastigheter gjør at du bruker mer drivstoff
  • Unngå unødvendige oppbremsinger

4: Sjekk bilen grundig før du drar

Når bilen skal ut på langtur er det viktig at du foretar en grundig sjekk av bilen før avreise. Ingenting setter en demper på ferien mer enn det å være strandet på Autobahn med et punktert dekk eller motorhavari.

Ta en runde og sjekk at alle lys virker, at dekktrykk og mønsterdybde oppfyller forskriftsmessige krav og at vindusviskerne faktisk gjør jobben sin.

- I utlandet vil det kunne være vanskeligere å få hjelp dersom du opplever vansker med bilen, både på grunn av språkbarriere og mulige problemer med forsikringen. Sørg alltid for å sjekke det du kan før du kjører av sted, og oppdater reise- og bilforsikringen din før ferien dersom det trengs, forteller Lars Petter Bjørnholt fra Møller Bil.

Det lureste vil være å ta en servicesjekk før reisen. Det kan være en god investering. Hvis du har gjennomført sjekk av dekk, motor, klimaanlegg og batteri kan man nyte bilferien uten å bekymre deg. Skal du sørover vil du ikke angre på å ha dobbeltsjekket at klimaanlegget er fungerende i sydenvarmen.

5: Velg SUV

Vurderer du å kjøpe ny bil, og er fan av bilturer? Da bør du vurdere en SUV fra Volkswagen. De siste årene har SUV blitt et stadig mer populært bilvalg, og utvalget av bilmodeller har blitt mye større. Volkswagens SUV-er er spreke og praktiske med firehjulstrekk, enestående komfort og stor bagasjeplass.

SUV står for Sport Utility Vehicle og er en høybygd bil med høyere sittestilling, høyere bakkeklaring og gjerne firehjulstrekk. Høy sittestilling gir en mer behagelig inn- og utstigning av bilen, samt bedre oversikt under kjøring og manøvrering. Firehjulstrekk gjør at du kommer deg frem uansett vær og terreng. Spesielt praktisk her Norge, hvor vi har såpass varierende vær- og kjøreforhold.

Tiguan eller T-Roc?

Har du bestemt deg for at en SUV fra Volkswagen ville vært den perfekte følgesvenn på fremtidige bilturer i inn- eller utland? Da gjenstår bare spørsmålet: Bør du velge en T-Roc SUV eller Tiguan SUV?

Tiguan SUV er familiebilen med stor F. Det betyr ikke at den er kjedelig – tvert i mot. Tiguan er rett og slett en tøff og praktisk bil i samme pakke. Bilen er en fullverdig familiebil med stor bagasjeplass, romslig kupé med god plass til barneseter og mulighet til å skyve seteryggene frem og tilbake. Spesielt praktisk for ungene i baksetet er de smarte klappbordene i ryggen på bilens forseter. Fornøyde barn er lik fornøyde foreldre.

T-Roc SUV omtales gjerne som den sporty lillebroren til Tiguan SUV. En snerten liten SUV – omtrent på størrelse med en Golf. Bilen tar seg like godt frem i trange sidegater som opp bratte fjellveier. Det gir både frihet og kjøreglede! Kupéen er romslig og komfortabel, og med det høyteknologiske standardutstyret kan bilen avlaste deg i mange situasjoner – selv om du er en erfaren bilfører som er vant til å klare deg på egenhånd. Bilen kommer blant annet med tretthetsvarsling og Front Assist med City-nødbremsfunksjon.

Sommerkampanje på Tiguan SUV og T-Roc

Til og med 31. august 2018 har Møller Bil sommerkampanje på både T-Roc og Tiguan SUV.

Sikre deg Tiguan SUV til 1,99%* rente.

Frem til 31. august 2018 kan du sikre deg ny Tiguan med 1,99%* rente fra Volkswagen Financial Services.  

Nå får du redusert sommerpris fra kr 500.900 på Tiguan Businessline +.

Til og med 31. august har vi også redusert sommerpris på Tiguan Businessline + 150 TDI DSG 4MOTION. Nå fra kr 500.900,- inkludert Transportpakke (hengerfeste, nettingvegg, parkeringsvarmer). For sparbeløp, som kan variere noe i kampanjeperioden, se prisliste her eller kontakt oss for nærmere informasjon.


Sikre deg T-Roc SUV til 1,99%* rente.

Frem til 31. august 2018 kan du sikre deg ny T-Roc med 1,99%* rente fra Volkswagen Financial Services.

Ekstrautstyret til T-Roc SUV omfatter blant annet 4MOTION firehjulstrekk som gir godt veigrep på nesten alle underlag, sportsunderstell for enda bedre kjøreegenskaper og DCC adaptiv understellsregulering for bedre komfort. Vi har også gode tilbud på Volkswagen merkeforsikring.

 

* Eff. rente 4,06 % ved lånebehov kr 150.000 o/5år, etableringsgebyr kr 2.724. Total kredittkjøpspris kr 165.674. Renten forutsetter finansiering i Volkswagen Financial Services, og er subsidiert i tre år, for deretter å bli justert til normal produktrente.